חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

בלאק אסאדו לקיסר

עומר גיל

אין כמו נתח אסאדו עסיסי לפנק את המשפחה, בין אם זה לארוחת חג, ערב שישי, עם חברים או סתם ככה בלי סיבה מיוחדת.

סוג מתכון

בשרי

זמן הכנה

6-7 ש.

רמת מיומנות

קל

אין על העסיסיות והשומניות של נתח האסאדו המפנק שאגב שנקרא כך כיוון שפירוש המילה אסאדו בספרדית הוא צלוי…
שיטת צלייה הארגנטינאית היא איטית ומתבצעת על רשת הממוקמת גבוה מעל הפחם או בתלייה על מוטות ברזל.

הנתח עצמו נקרא במחוזותינו שפונדרה ובעברית ״קצבית״ קשתית מס 9.
הפאפא מעדיף אותו בקיצוב השורט ריבס האמריקאי שמשאיר את הנתח בשרני יותר וללא המכסה (לא לשכוח לקחת גם את המכסה!! הוא מעולה בתור רולדה ממולאת בשר/עלי גפן או סתם ככה בסו ויד עם צלייה מהירה בגריל הביתי אבל זה כבר למתכון אחר ?).

ולמרות שהוא מלך המעשנה הוא יצא לכם מעולה גם בתנור הביתי, בהתחייבות!
אסאדו

מרכיבים

נתח שפונדרה עם או בלי עצם עדיף כנתח שלם ולא רצועות
סילאן טבעי
ראב “בלאק סיזר” של הפאפא
אופציונלי: תבנית עם ירקות שורש בתיבול של אב ״סוויט ריבס״ שיספגו את כל הטוב שיתנקז מהנתח ישירות עליהם
שמן

התערובת בה נעשה שימוש במתכון

Packshot Black Caesar

הוראות הכנה

01.

מורחים את הנתח בנדיבות בסילאן

02.

מפזרים מעל בצורה אחידה את ראב “בלאק סיזר” של הפאפא

03.

מניחים את הנתח על רשת המעשנה או לחלופין בתנור

04.

בתבנית נפרדת מסדרים ירקות שורש קלופים – קולורבי, שורש סלרי, בטטות, תפחי אדמה, ארטישוק ירושלמי, גזר וכו׳ מה שזמין לכם במקרר או לפי העדפה

05.

מתבלים בעדינות את ירקות השורש בראב |סוויט ריבס״ של הפאפא ומציבים את התבנית מתחת לנתח עצמו כדי שהשומן מהאסאדו יטפטף על הירקות ויתן להם טעם מטורף לכל אורך הבישול עצמו.

06.

למכינים במעשנה: לייצב את החום בין 100 ל – 130 מעלות וכשהנתח מגיע ל – 73 מעלות פנימי ניתן לעטוף אותו בנייר קצבים ולרסס בקצת נוזלים (מי סילאן, בירה, מים) ולהמשיך בישול עד הוא מגיע ל – 95 פנימי.

07.

למכינים בתנור: לסדר את הנתח על רשת התנור, להציב מתחת תבנית ריקה שיהיה לנוזלים לאן לטפטף, לכסות את הנתח בנייר כסף למשך 6 שעות כשהתנור על 130 מעלות. בסוף מסירים את הכיסוי, מברישים בשומן שניגר מהנתח (ניתן להשתמש בו לכל מיני מנות כגון מרקים, ירקות, תבשילים, אורז וכו.. משדרג כל מנה) מגבירים את חום התנור ל – 250 וצולים את הנתח לעוד 10-20 דקות

08.

כשאתם מרגישים בידיים שהנתח גמיש ורך מוצאים החוצה להגשה.

בתיאבון!

אהבתם? שתפו שתפו...

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

רוצים לחלוק מתכון
שלכם עם פאפא? תענוג!

אבל חכו רגע, יש כמה כללים…

  1. המתכון חייב להיות מקורי שלכם. אין להעתיק מתכון של מישהו אחר ולפרסם אותו תחת שמכם, זאת הפרת זכויות יוצרים וזה עניין חמור.
  2. אתם חייבים לשלב במתכון את אחד המוצרים של הפאפא, אחרת מה הטעם? 😜
  3.  שימרו על פשטות, פה זה לא מאסטרשף. עד 10 רכיבים ועד 10 שלבים. מתכונים מסובכים לא יפורסמו, ראו הוזהרתם…

אז עכשיו לעניין: