חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מיוחד לשבועות: קוביות סלומון בגלייז פיקנטי של סמדר שחר

עומר גיל

סמדר שחר, חברה, בלוגרית, קונדיטורית, בשלנית על וחובבת דגים, הפתיעה אותנו עם מנה קלילה וטעימה שמתאימה בדיוק לחג, שמשום מה קיבל את המוניטין של חג ללא בשר.
(הפאפא לא לגמרי מבין, אבל זורם… 🙂 )



סוג מתכון

דגים

זמן הכנה

כחצי שעה

רמת מיומנות

קל- בינוני

כשחיפשתי מתכון מתאים לחג שבועות עם שימוש שונה ויצירתי באחד הראבים שלי, היה לי ברור שסמדר שחר היא הכתובת.
בחירה חכמה בניו יורק סטייקהאוס עם השום בשמן זית כדי לתת טוויסט למנה מנצחת וקלילה של קוביות סלומון בגלייז פיקנטי, שתכלס כל אחד ואחת יכולים להכין ולעשות את ה WOW על שולחן החג.
הפאפא אוהב ומפרגן 💜

מרכיבים

400 גרם קוביות סלומון
2 כפות קורנפלור גדושות
לרוטב:
1/3 כוס מים , 3 כפות צילי מתוק
2 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז/רגיל+ כפית מירין+ חצי כפית שמן שומשום.
כף דבש גדושה ומעט שמן זית
2 שיני שום כתושות + כפית ג׳ינג׳ר קצוץ ומעט כוסברה קצוצה.
כף ראב ניו יורק סטייקהאוס + כפית מלח פתיתי שלג של Fat Papa.
להסמכת הרוטב: כף מים קרים וחצי כפית קורנפלור. לקישוט: צ׳ילי קצוץ לפי הטעם, 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים ועט שומשום שחור/רגיל.

התערובת בה נעשה שימוש במתכון

Packshot New-York Steakhouse

הוראות הכנה

01.

מצפים את נתחי הסלמון בקורנפלור מכל הכיוונים. מוסיפים קצת ראב ניו יורק סטייקהאוס ומערבבים.

02.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הדג מכל צדדיו. זהירות לא לייבש את הדג!

03.

במקביל במחבת לא גדולה שמים את כל חומרי הגלם של הרוטב לפי הסדר ומביאים לרתיחה.

04.

מוסיפים למחבת הרוטב את הקורנפלור לאחר ערבוב עם המים וממשיכים לערבב. על נתחי הדג הצרובים שופכים את הרוטב ומקפיצים על המחבת.

05.

מסדרים צלחת יפה עם עלי חסה טריים וקראנצ’יים.

06.

מניחים את הדג בערמה יפה על עלי החסה.

07.

מקשטים במעט שומשום, טבעות בצל ירוק וצ׳ילי אדום, לפי הטעם.

08.

המלצה: כדאי להכין את כל הרכיבים מראש ורק אז להדליק את הגז. הכל קורה בדקות וצריך לשים לב לא לייבש את הדג.

09.

לסרטון ההכנה באינסטגרם של סמדר- https://www.instagram.com/p/CseIjvcILCb/

בתיאבון!

אהבתם? שתפו שתפו...

מתכונים נוספים

תפריט נגישות

רוצים לחלוק מתכון
שלכם עם פאפא? תענוג!

אבל חכו רגע, יש כמה כללים…

  1. המתכון חייב להיות מקורי שלכם. אין להעתיק מתכון של מישהו אחר ולפרסם אותו תחת שמכם, זאת הפרת זכויות יוצרים וזה עניין חמור.
  2. אתם חייבים לשלב במתכון את אחד המוצרים של הפאפא, אחרת מה הטעם? 😜
  3.  שימרו על פשטות, פה זה לא מאסטרשף. עד 10 רכיבים ועד 10 שלבים. מתכונים מסובכים לא יפורסמו, ראו הוזהרתם…

אז עכשיו לעניין: